vrijdag 26 november 2010

Geverfd!

Mijn nieuwe geverfde garen. Gedaan met Wilton Ice. Een of andere voedselkleurstof voor taartenopmaak enzo. Gaat mooi...sterke kleuren. Ga'k nog es een keer doen.
Ben er momenteel mee aan het breien, gemengd met een heel dun zwart draadje, krijg je een soort 'glas-in-lood-effect'. Ik maak er een col van die je met een leuke speld of knoop bij elkaar houdt.
Het garen dat ik gebruikt heb is Malmedy van Annell 100% scheerwol. Dit is hetzelfde garen als dat van de Pioneer hieronder ergens.














De col/sjaal is klaar!



woensdag 17 november 2010

Sjaal

Ik had een tijdje terug garen gekocht op Marktplaats. De foto vertelde dat het 100% ....was. Er stond een soort wolteken op en het was mohair. Ik heb de verkoper nog de vraag gesteld of het echt wel 100% wol was. Hij dacht van wel, want verder stond er volgens hem niets op. 5 bollen voor 4 euro. Nou, da's geen geld toch.
Krijg ik het thuisgestuurd, blijkt het 100% acryl te zijn!! Zit er zo'n wikkeltje in, waarbij de samenstelling van het garen binnen in de bol te lezen is. Dat weet zo'n man natuurlijk niet....de stakker. Enfin, ik heb er maar een gemakkelijke sjaal van gebreid. Ribbelsteek met een leuke kabel in het midden. Want......weggooien doe je niet he?

dinsdag 16 november 2010

Giletje

Dit giletje heb ik afgelopen week gebreid. Ging snel op naalden 5. Het patroon is van Drops, hoewel ik daar meestal niet zo weg van ben. Maar dit past mooi en voldoet aan mijn eisen.....
Het garen is helemaal niks, maar het lag er en ik vind het dan toch jammer om weg te doen. Het is 200 % acryl.......:)))) maar....het piepte niet op de naalden.


vrijdag 12 november 2010

De Vierkantjestas


Daar ben ik weer een keertje! Dat heeft lang geduurd. Toch heb ik best wel een en ander gedaan in de tussentijd. Ik wilde al een tijdje deze tas breien, maar het kwam er niet zo van.
Maar nu is tie af! Ik heb hem opnieuw beschreven en er een schema bij gemaakt. Hiermee kun je de hele body van de tas aan 1 stuk breien......dus zonder achteraf nog weer van die vervelende vierkantjes aan elkaar te naaien.
Ik heb hem gevilt in de wasmachine met wasmiddel, op 40 graden. Daarna twee maal in de droger, want na 1 maal vond ik het resultaat niet viltig genoeg. Nu wel dus.
Kijk maar!
Wil je het patroon hebben? Mail mij even.
 Hier ben ik er dus druk mee aan het breien.
Hieronder nog een paar kiekjes.
Het breien van het I-cord.
En hieronder de originele maat: zo'n kleine 60 cm breed.

Nu helemaal klaar en gevilt is hij ongeveer 40 cm breed. Een mooie maat. Niet te groot, niet te klein.